- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál barackíz
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg keserű kakaópor
- 5 dkg tört étcsokoládé
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat, vagy margarint krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Beledolgozzuk a lisztet és a sütőport. Végül a 3 evőkanál barackíz az 5 dkg keserű kakaó port és az 5 dkg tört étcsokoládét belekeverjük a tésztához. A megfelelő muffin formába töltjük és 10 - 15 percig sütjük.
Pudingot készítünk:
3 dl tejet felmelegítünk ízlés szerint cukorral.1dl hideg tejjel kikeverjük a csokis pudingot csomómentesre. Hozzáadjuk a hideg csoki pudingot a felmelegített tejhez. Állandó keverés mellett pudingot főzünk. Ha kihűlt habzsákba töltjük és a muffin tetejét díszíthetjük vele.
0 comments:
Post a Comment