Thursday, February 17, 2011

Csokis muffin csokipudingal.




  
Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál barackíz
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 5 dkg tört étcsokoládé

 A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat, vagy margarint krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Beledolgozzuk a lisztet és a sütőport. Végül a 3 evőkanál barackíz az 5 dkg keserű kakaó port és az 5 dkg tört étcsokoládét belekeverjük a tésztához. A megfelelő muffin formába töltjük és 10 - 15 percig sütjük.


Pudingot készítünk:
3 dl tejet felmelegítünk ízlés szerint cukorral.1dl hideg tejjel kikeverjük a csokis pudingot csomómentesre. Hozzáadjuk a hideg csoki pudingot a felmelegített tejhez. Állandó keverés mellett pudingot főzünk. Ha kihűlt habzsákba töltjük és a muffin tetejét díszíthetjük vele.

0 comments:

Post a Comment