Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál barackíz
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg keserű kakaópor
- 5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A mazsolát összekeverjük a reszelt citromhéjjal és egy kevés liszttel. A vajat, vagy margarint krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Beledolgozzuk a mazsolát, a lisztet és a sütőport. Ez az alaptészta. Ha dúsítani akarjuk, tehetünk bele gyümölcsdarabokat, pl.: meggyet, mákot, diót, csoki reszeléket, bármit, amit szeretünk. A megfelelő muffin formába töltjük és 10 - 15 percig sütjük.
0 comments:
Post a Comment