Saturday, February 12, 2011

Dió torta



Hozzávalók 16 szeletes tortához

Piskóta:
-7 db Tojás,
-7 evőkanál Cukor,
-7 evőkanál Liszt.
-1 csomag sütőpor

Töltelék:

Sárga krém:
     - 1 db Tojás
- 2dkg liszt
-       1,5 Dl Tej

 A krém többi része: 
-       35 dkg Tea Vaj
-       35 dkg Porcukor
-       15-20 dkg darált diót, és
-       2cl rum aromát, vagy ízlés szerinti mennyiséget.


Piskóta készítése
A tojásokat szétválasztjuk.



A fehérjét jó keményre verjük fel.



Hozzáadjuk a cukrot azzal is jól elkeverjük.



Ezután hozzáadjuk a tojás sárgákat és géppel 1 fokozaton összekeverjük a fehérjével.




Ezután belet eszük a lisztet és fakanállal keverjük össze.




Karikába öntjük és 180 fokon 30-40 percig sütjük.



A sütöből kivéve adjuk kihülni.A tortakarikát vágjuk körbe.



Majd 3 részre vágjuk.



Így már tölthető a piskóta a krémmel.

Töltelék:

Sárgakrém:
     - 1 db Tojás
- 2dkg liszt
-       1,5 Dl Tej
      Ebből gőz fölött krémet főzünk, majd kihűtjük.
 A krém többi része: 
-       35 dkg Tea Vaj
-       35 dkg Porcukor

      Ebből alap vajkrémet készítünk, majd hozzáadjuk a főzött krémünket, és kihabosítjuk. Végül, de nem utolsó sorban teszünk bele
·       15-20 dkg darált diót, és
·       2cl rum aromát, vagy ízlés szerinti mennyiséget.

  Osszuk be a krémet, hogy a külsejére is maradjon, és díszíteni is tudjunk vele. Darált dióval megszórjuk az oldalát, díszítésként még pár egész dióval díszítsük.

Egyszerű és még finom is.

0 comments:

Post a Comment