Piskóta:
-7 db Tojás,
-7 evőkanál Cukor,
-7 evőkanál Liszt.
-1 csomag sütőpor
Sárga krém:
- 1 db Tojás- 2dkg liszt
- 1,5 Dl Tej
- 35 dkg Tea Vaj
- 35 dkg Porcukor
- 15-20 dkg darált diót, és
- 2cl rum aromát, vagy ízlés szerinti mennyiséget.
Piskóta készítése
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét jó keményre verjük fel.
Hozzáadjuk a cukrot azzal is jól elkeverjük.
Ezután hozzáadjuk a tojás sárgákat és géppel 1 fokozaton összekeverjük a fehérjével.
Ezután belet eszük a lisztet és fakanállal keverjük össze.
Karikába öntjük és 180 fokon 30-40 percig sütjük.
A sütöből kivéve adjuk kihülni.A tortakarikát vágjuk körbe.
Majd 3 részre vágjuk.
Így már tölthető a piskóta a krémmel.
Töltelék:
Sárgakrém:
- 1 db Tojás- 2dkg liszt
- 1,5 Dl Tej
Ebből gőz fölött krémet főzünk, majd kihűtjük.A krém többi része:
- 35 dkg Tea Vaj
- 35 dkg Porcukor
Ebből alap vajkrémet készítünk, majd hozzáadjuk a főzött krémünket, és kihabosítjuk. Végül, de nem utolsó sorban teszünk bele
· 15-20 dkg darált diót, és
· 2cl rum aromát, vagy ízlés szerinti mennyiséget.
Osszuk be a krémet, hogy a külsejére is maradjon, és díszíteni is tudjunk vele. Darált dióval megszórjuk az oldalát, díszítésként még pár egész dióval díszítsük.
Egyszerű és még finom is.
0 comments:
Post a Comment