Tuesday, February 15, 2011

Dobos torta


Hozzávalók


7 db Tojás
14 dkg Cukor
14 dkg Liszt Cerbona szalagos
4 dkg Vaj
4 db Tojás
20 dkg Cukor
15 g Vaníliás cukor
23 dkg Vaj
3 dkg Vaj
4 dkg Kakaó por
Elkészítés

A dobos torta tésztáját úgynevezett dobos lap-felvertből készítjük:
7 db tojásból 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és 4 dkg olvasztott vajból elkészítjük a tésztát a piskótához hasonló módon. Az olvasztott vajat a tojás sárgájához keverjük. 200 C' -on 6 vékony lapot sütünk belőle.
A dobos torta krém hozzávalói:


4 tojás
20 dkg cukor
1,5 dkg vaníliás cukor
20 dkg olvasztott étcsokoládé
3 dkg vaj
4 dkg kakaó por
23 dkg vaj 
A krém készítése:

4 tojást , 20 dkg cukorral, 1,5 dkg vaníliás cukorral felmelegítünk 40-45 C'-ra, majd kihűlésig habbá verjük. 20 dkg olvasztott étcsokoládét és 3 dkg vajat (az eredeti receptben kakaó vaj szerepel!) összekeverünk 4 dkg kakaó porral, majd ki habosítjuk 23 dkg vajjal, és a tojás habos masszával.

  
Dobost torta összeállítása képekben:
Ha a piskóta lapokat ki sütöttük kezdjük el be tölteni.

              Egyenletesen kenjük el a krémet.


Ha a lapokat be töltöttük először a torta oldalát kenjük körbe krémmel.


Ha az oldala meg van akkor jön a teteje. Az oldalát be csíkozzuk.


                     Hab zsákkal díszíthetjük.


Dobos cukrot olvasztunk. 
     Ha ilyen az állaga akkor olvasszuk tovább.

 
                      Ilyennek kellene lennie.
      Gyorsan kell el kenni mert hamar megköt.

                   Vajas késsel fel kell vágni.
                 Erősen kell elvágni és gyorsan.
Fel szelés után a díszített tortára tesszük a fel vágott cukrot.

0 comments:

Post a Comment