Saturday, February 19, 2011

Fekete erdő torta









Hozzávalók a tésztához:
7 db Tojás
7 evőkanál kristálycukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
1 üveg magozott meggy befőtt
5 dkg cukor
5 dkg keményítő
1 kávéskanál őrölt fahéj
4 tábla csoki
1 liter tejszín
2 evőkanál kakaó por
Porcukor ízlés szerint
A tészta készítése:
Tojásokat szétválasztjuk.

                     felverjük a tojásfehérjét.

                   Akkor jó a hab, ha jó kemény.

Ha ilyen kemény hogy nem esik ki a hab a tálból, akkor a jó. Ezután hozzáadjuk kristálycukrot. 


Jól elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a tojás sárgákat és robotgéppel 1 fokozaton összekeverjük annyira, hogy a massza sárga legyen.

 

Ezután egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, és a sütőport. Majd a habhoz adjuk és összekeverjük fakanállal.

                       Tortaformába tesszük. 
                        Megsütjük a piskótát.
Hagyjuk a tésztát kihűlni. Majd 3 részre vágjuk.

A krém készítése:
Az 1 üveg magozott meggyet leszűrjük. A meggy levéből kimérünk 6 dl. Ha nincs, annyi pótolhatjuk egy kis vízzel. Beletesszük egy lábosba és hozzáadjuk az 5 dkg kristálycukrot. Jól felmelegítjük. Az 5 dkg keményítőt kikeverjük annyi vízzel hogy csomómentesre tudjuk keverni. Ha jól felmelegedet beletesszük a vízzel kikevert keményítőt. Olyan sűrűre kell kikeverni, mint egy pudingot. Még mielőtt olyan állagú lesz, mint a puding beletesszük az 1 kávéskanál őrölt fahéjat. Ezt is jól elkeverjük. Félretesszük, hogy kihűljön. Felverjük az 1 liter tejszínt. Ízlés szerint teszünk bele porcukrot. Jól fel kell verni. Ha kihűlt a meggyzselé akkor robotgéppel átkeverjük, hogy ne legyen csomós. Teszünk hozzá egy kevés felvert tejszínhabot. Csak annyit hogy rózsaszín színű legyen. Ezt is hozzákeverjük.
A torta elkészítése:
Az első lap. Erre rátesszük a fele meggyzselét. A lecsöpögött meggyből teszünk a tetejére. Kicsit belenyomkodjuk a meggyzselébe. Ezután egy kevés felvert tejszínt teszünk rá. Szépen elkenjük. Rátesszük a következő lapot. Erre szintén meggyzselé, meggy és felvert tejszín. Elkenjük és a következő lapot rátesszük. A maradék felvert tejszínnel körbekenjük az oldalát majd a tetejét is. A 4 tábla csokit lereszeljük egy tálba. Így könnyebb lesz rászórni az oldalára és a tetejére. Az oldalára én úgy szokta rátenni a csoki reszeléket, hogy a kezemmel simítom el a csoki reszeléket. Végül a tetejére is szórok.
A tetejére a felvert tejszínből habzsák segítségével tuffokat csinálunk. Ezekre a tuffokra teszünk egy egy meggyet. Egy normál méretű tortára 16 db tuff kerül és ennyi meggydarab is. Ezzel el is készült ez a fantasztikus torta.             

0 comments:

Post a Comment