Hozzávalók:
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag sütőpor
1 kávés kanál só
annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék.
Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a tészta összeálljon.
Két ujjnyi vastagra nyújtjuk (én sokszor csak a kezemmel lelapítom, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Felvert tojással megkenjük és nagy szemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk.
Nagyon forró sütőben arany színűre sütjük.
Tanácsok:
Mimnél melegebb a sütő, annál magasabbra emelkednek és omlósabbra sülnek a pogik.
Nem muszáj a só és köménymag a tetejére, de szerintem úgy nagyon finni.
Elkészítési idő: 30 perc
1 comments:
Ez az én receptem a blogomról!!! Innen: http://krisztakonyhja.blogspot.hu/2011/01/duplan-sajtos-pogacsa-kelesztes-nelkul.html
Post a Comment