Tuesday, February 22, 2011

Gyors sajtos pogácsa recept




 
Hozzávalók:
 
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag sütőpor
1 kávés kanál só
annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék.
Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a tészta összeálljon.
Két ujjnyi vastagra nyújtjuk (én sokszor csak a kezemmel lelapítom, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Felvert tojással megkenjük és nagy szemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk.
Nagyon forró sütőben arany színűre sütjük.

Tanácsok:
Mimnél melegebb a sütő, annál magasabbra emelkednek és omlósabbra sülnek a pogik.
Nem muszáj a só és köménymag a tetejére, de szerintem úgy nagyon finni.

Elkészítési idő: 30 perc

1 comments:

Kriszta said...

Ez az én receptem a blogomról!!! Innen: http://krisztakonyhja.blogspot.hu/2011/01/duplan-sajtos-pogacsa-kelesztes-nelkul.html

Post a Comment